adegan zizan hina islam hantu bonceng
email

emailNi dia adegan Zizan mengucap Ashadu An Muhammadar Syaitan. Astaghfirullah al-azim. Salah satu babak yang dilakonkan secara jelas menghina Rasulullah SAW apabila Zizan menyebut “Ashaduanna Muhammadar Syaitan” yang membawa maksud “Aku naik saksi bahawa Muhammad itu Syaitan”. Berhati-hati, perbuatan, niat, dan lafaz boleh menyebabkan gugur shahadah dan terkeluar daripada Islam. Walaupun Zizan dah pun minta [...]

Seperti yang kita maklum, Agrobank telah menghentikan pajakan emas ‘wafer’ buat sementara waktu. Soal berapa lama tu tak kita ketahui dengan jelas. Aku ada bertanya kat staf Ar-Rahnu HQ tentang bila bank nak buka balik semula. Jawapan yang dia kasi ialah dalam tahun 2011 ni bank akan benarkan semula pajakan emas ‘wafer’. Tapi aku kurang [...]

Kad Kahwin Guna Ayat Quran Menghina

by KBLOG on September 20, 2011

in Agama

kad kahwin

KAJANG: Sikap sesetengah umat Islam memandang remeh ayat al-Quran yang ditulis di kad jemputan perkahwinan atau di cakera padat (CD) agama dengan meletakkannya di merata tempat secara tidak langsung melakukan penghinaan terhadap ayat suci itu. Walaupun hanya tertera kalimah Bismillah dalam bahasa Arab di kad jemputan perkahwinan maknanya tetap sama, sekali gus perlu mendapat penghormatan [...]

Trend baharu bergambar dalam mangkuk tandas

by KBLOG on September 20, 2011

in Lawak,Semasa

bergambar dalam tandas

Eeii.. yek. Jijik. Ini orang panggil PLANKING. LONDON – Terdapat trend terbaharu dalam kalangan pengguna rangkaian sosial seperti Facebook iaitu bergambar dengan kepala berada dalam mangkuk tandas, lapor sebuah akhbar semalam. Pengguna-pengguna rangkaian sosial itu yang terdiri daripada lelaki dan wanita juga melakukan aksi seperti meniarap di dalam tandas. Ia merupakan trend terbaharu selepas bergambar [...]

belajar forex

Aku penah sekali dalam discussion dengan orang Finotec, video conference meeting la mereka bermintat untuk buka ofis di Malaysia. Alaa.. macam ofis Instaforex, Avafx, Roboforex yang ada di Kota Bharu ni. Bincang punya bincang, mereka nak masuk secara legal sama macam dorang boleh masuk melalui Singapore. Tapi tak dapat lah macam tu sebab dah terang-terang [...]

Sedap Suara Najwa Mahiaddin

by KBLOG on September 19, 2011

in Semasa

Ni antara suara terbaik pernah aku dengar. Lagu pun best. Tak kisahlah dia anak siapa, yang penting suara dia sedap. Bab lain, aku tak mahu komen. Yang penting juga, itu bakat dia. Suara indah anugerah tuhan yang maha esa. Lepas ni, mesti ramai puak pembangkang akan cakap itu ini begitu begini. Cuma silap video ni [...]

Best Brooker Award