Wanita

Lactacyd

by KBLOG on November 1, 2011

in Wanita

image

Terpaksa juga aku guna benda nama Lactacyd ni. viewed 1044

Soffiya

by KBLOG on October 26, 2011

in Wanita

sinopsis soffiya

Soffiya ialah drama slot Akasia di TV3, ditayang jam 7 setiap Isnin hingga Khamis. Awal-awal dulu aku tonton cerita Soffiya, akhir-akhir ni kurang sikit aku tonton cerita Soffiya ni. Sebabnya, aku kasihan sangat dengan Soffiya tu. Jadi mangsa rogol ayah dia tu satu hal, kemudian jadi mangsa anak tiri nama Fiona pula. Dalam cerita Soffiya [...]

Mafa Vokal Bukan Sekadar Rupa

by KBLOG on October 16, 2011

in Wanita

mafa vokal bukan sekadar rupa

Aku jarang tonton realiti TV, apatah lagi yang melibatkan ujibakat-ujibakat cari penyanyi ni. Cuma tadi, tertonton semasa duk makan malam. Penyanyi pertama, nama Mafa tu memang terbaik. Suara sedap betul. Yang lain-lain pun okay, tapi paling sedap pada telinga aku ialah suara Mafa. Yang mana satu Mafa dalam Vokal Bukan Sekadar Rupa? Yang badan sihat-sihat [...]

Kesan Sampingan Pakai Contact Lense

by KBLOG on October 15, 2011

in Wanita

kesan sampingan pakai contact lense

Dari info yang dikongsi di Facebook, baru la aku tau yang kanta lekap tu sangat bahaya kalau pengguna duduk berhampiran objek panas, atau duduk di tempat haba yang tinggi. Contohnya seperti memakai kanta lekap semasa membakar ayam, satay, BBQ dan seumpamanya lah. Sebabnya, ia diperbuat daripada plastik. Jadi bila panas, cair la kot plastik tu. [...]

Roti Bun Terbaik!

by KBLOG on October 15, 2011

in Ohnyam!,Wanita

roti bun

Memang lama betul aku tak makan roti bun macam ni. Dah lama sangat mulut ni duk telan roti Breakthrough Gardenia. Pagi tadi, masa kuliah Jumaat oleh Nik Aziz, ada aku ternampak sebiji gerai roti. Dengan bau roti panas-panas memang berjaya menarik hidung ke gerai dia. Rotinya lembut, gebu dan ada rasa telur yang banyak. Cuma [...]

Neutrogena Fine Fairness Toner

by KBLOG on October 14, 2011

in Wanita

image

Ini kali kedua aku beli dan guna Neutrogena Fine Fairness Toner, beli di Watson. Facial toner ni barang wajib miliki oleh mana-mana perempuan hehe cuma bergantung kepada kita la nak guna yang jenis mana. Setakat ni dua jenis toner muka yang aku pernah guna. Iaitu Nivea Toner dan yang ini, Neutrogena Fine Fairness Toner. Sebab [...]

Best Brooker Award