Bisnes dan Market

hukum makan tokek

Lagi fatwa haram dikeluarkan. Kali ni pasal tokek. Jangan sedih-sedih ya si pemilik tokek ya. Bumi Allah ni luas. Rezeki lain banyak lagi. Berikut fatwa memakan dan berubat dengan cicak tokek, gecko, atau pokke dari sumber e-fatwa Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia Kali Ke-95 yang bersidang pada 16-18 Jun [...]

Misteri Foursquare

by KBLOG on July 11, 2011

in Bisnes dan Market,Blogger

Aku tak guna Foursquare atas sebab privacy. Ya lah, pergi ke mana-mana tak kan semua nak beritahu orang kan? Foursquare ni ialah spesis social network, tapi lebih kepada pengguna rekemen tempat-tempat tertentu. Anda makan di Restoren Asmaa. Masuk ke situ dan Update Foursquare. Kalau sedap, update cakap sedap. Kalau tak sedap, cakap tak sedap. Gitu [...]

pasar mpkb tutup

Lepas ni aku tak pasti kat mana nak cari mak cik yg jual telekung sembahyang feveret aku, makcik yang jual tudung bawal feveret aku sebab kedai-kedai mereka dah bungkus. Pasar MPKB dah tutup pun hari ni. Bagi peniaga, ini bukan cerita bagus. Tutup kedai, stok barang boleh pindah kalau ada kedai baru. Kalau tak ada, [...]

Lagi video KFC. Tobat la wei

by KBLOG on July 4, 2011

in Bisnes dan Market

Video edit ke ni? Huhu KFC, tolong sumpah la ni video edit. KFC apa korang nak jawab? KFC tolong la cakap, ini video palsu. Video edit. Video yang tunjuk budak pakai baju menyerupai pekerja KFC tapi bukan pekerja KFC. Kali ni bukan ayam tapak kasut, tapi ayam air perahan kain lap dapur. PS: Atau budak-budak [...]

astro naik harga

Bagus. Keputusan kabinet tak bagi Astro naikkan harga. Hahaha. Padan muka. viewed 1637

Respon KFC pada isu kasut

by KBLOG on July 1, 2011

in Bisnes dan Market,Kerja

pekerja kfc kasut

Nampaknya admin fanpage KFC dah tak delete komen-komen negatif pasal perap ayam dengan kasut oleh pekerjanya. Ya la, beberapa post awal yang sebarkan link pekerja KFC tenyeh ayam pada tapak kasut di delete. . pastu sebab benda tak boleh tutup agaknya, jadi admin fanpage KFC dah tak delete. Sebaliknya awal pagi tadi, pihak KFC dah [...]

Best Brooker Award