Petknode Neraka Kucing

by KBLOG on September 5, 2011

in Bisnes dan Market,Semasa

email

Aku ada ayam belanda, ayam api, sekor kucing siam, sekor kucing biasa-biasa tapi comel, beberapa ekor kucing biasa-biasa sahaja tak comel. Semua binatang belaan ni, menyusahkan aku nak pergi melancong. Sebab tu dalam famili aku, setiap kali nak travel jauh-jauh sikit… seorang mesti berkorban tidak pergi melancong.

Tiada lain, untuk memikul amanah menjaga ayam-ayam belanda, ayam api dan kucing-kucing tu lah. Di Kota Bharu.. aku tak tau kat mana nak simpan puluh ekor ayam belanda dan lebih 7 ekor kucing kalau nak pergi melancong. huhu Di Kota Bharu tak ada Petknode. Dan kalau ada pun, amat susah aku nak hantar segerombolan binatang belaan tu.

Ni la juga masalah-masalah yang dihadapi pemilik haiwan peliharaan lain. Bagi yang tak ada pilihan, mungkin mereka hantar ke Petknode.

Apa itu Petknode? Petknode ialah tempat jagaan kucing sementara bagi sesiapa yang tinggalkan rumah mereka, atau macam nurseri lah. Dengan bayaran murah, dah tentu lah kucing-kucing ni tidak mendapat jagaan yang baik. Bayangkan cuti hari raya Aidilfitri seminggu. Seminggu kucing-kucing tu ditinggalkan di neraka kucing atau Petknode. Makan tak terjaga, minum tak terjaga.

Aku tak boleh bayang kalau Maru dan Boo dalam jagaan Petknode ni.. nanges nanges..

Paling teruk, banyak kucing yang mati dalam jagaan mereka.

Kasihan kasihan kasihan. Tak caya? Tengok gambar. Semua ni adalah kucing bertuan, yang selalu kena belai. Bukan kucing jalanan. Tapi dalam jagaan Petknode, semuanya jadi… huhu :(

petknode tempat jaga kucing

petknode tempat jagaan kucing

petknode tempat jagaan kucing

petknode tempat jaga kucing

petknode tempat jaga kucing

Dan pemilik-pemilik kucing ni dah buat laporan polis tadi..

petknode

Dah ditangkap pun. Meh kita tengok muka peniaga zalim ni.

tempat jagaan kucing

tempat jagaan kucing

Lain kali, kepada pemilik haiwan yang sayangkan haiwan mereka. Pilih tempat jagaan haiwan yang reliable. Murah biasanya tak tip top. Mahal pun belum tentu okay. Jadi pilih yang betul-betul okay (baca testimoni, saranan rakan-rakan, review pengguna dll).

Ataupun, bawa mereka balik kampung bersama :)

Lagi gambar di sini dan di sini.

PS: Bisnes.. jangan pikir untung saja!

viewed 33465

{ 29 comments… read them below or add one }

Faakiut September 5, 2011 at 9:53 am

Hi KBLOG

For ur info, saya salah seorang yang hantar kucing kat sini. Dan pembetulan kat sini, kami x bayar murah untuk jagaan kucing2 ni. Untuk 4 hari, saya bayar hampir RM150. So hopefully don’t judge us, the owner. And at the same time, mmg saya dah buat survey sebelum hantar. Kalo tengok dari blog, banyak yang suggest kat sini. Tapi bab kata pepatah, malang tak berbau. So it happened to us.

Reply

KBLOG September 5, 2011 at 9:55 am

petknode punya iklan dia duk promo MURAH MURAH. tu yg dimaksudkan..

Reply

tiemosh September 5, 2011 at 10:34 am

Hi,

saya sedih sungguh tgk nasib2 kucing ni :( Semoga Tuhan balas setimpal utk org yg x berhati perot ni.. samp hati myeksa binatang2 x bersalah ni :’((

nasib baik saya hantar kucing sy boarding d Petzone Uptown Damansara.. Alhamdulliah dh 2 thn hantar situ semasa pulang raya atau cuti lama.. Tokey kedai cine.. ada pembantu indon yg komited btol jg kucing.. die kasi kandang besar, makan terjaga, pasir berganti n diberi frontline utk elak kucing sy tjangkit kutu.. bayaran rm15 sehari jer.. utk raya mmg kene book at least 2-3 minggu b4..

Reply

catboy September 6, 2011 at 1:09 am

tiemosh..
ni nak bgtau ek… arituh, sy ada pegi kat Petzone Uptown Damansara tu, utk beli keperluan kucing2 sy …mmg selalu beli kat situ laa….. masa tgh2 nak tgk2 apa yg nak di beli tuh, bos dia ada kat kaunter..sorg2… masa tgh usha2 cat food tu, i heard sumthing is very not nice to hear… rupa2nya pembantu indon dia tu tgh mandikan kucing kat blakang… ada org hantar grooming laa.. pembantu indon tu tengking2 kucing tu, siap sumpah seranah cakap “kucing bodoh, menyusahkan” n bunyi hentakan kat cage… sy x tau laa camne cara diorg grooming kucing…lepas sy alami pengalaman tuh, sy cakap kat diri sy, i wont support that petshop anymore n wont send my cats to them for grooming service… mmg dah x percaya kat petshop..rela buat sendiri…

Reply

Lyna September 6, 2011 at 3:21 pm

catboy: really… i heard if diaorg mandikan kucing2 tuh..b4 tuh.. diaorg suntik ubat pelali… tuh pasal.. kucing i lalok jerk.. pas tuh.. tobat.. x mau hantar lagi..kucing gi grooming…

Reply

lina September 8, 2011 at 12:07 pm

Sy pun memg hantar dekat Petzone. Pembantu Indon tu nama die Seri memg sangat baik dan bertanggungjawap menjaga kucing. Secara keseluruhan Petzone memg tempat yg paling bagus sy jumpa.

Reply

zharifalimin September 5, 2011 at 12:39 pm

rasa nak pukul owner kedai 2.

Reply

Eddy September 5, 2011 at 1:29 pm

Lakhanat lah kamu owner Petknode Online Pet Store. Disebabkan kamu tidak bertanggungjawab, Allah dah awal2 bagi azab dunia di bulan yg mulia ni. Diharap ini menjadi pengajaran kepada sesiapa yg ingin menjalankan bisnes seumpama.

Kami akan dedahkan keburukan kamu. Tahukah kamu bahawa kucing dan haiwan sentiasa berdoa kepada Allah? Ni la balasan kamu!

Hari ini, 5 Sept 2011, akan diadakan sidang akhbar di Armada Hotel mengenai, ‘Cruelty Against Animal by Petknode Boarding, Damansara Damai.

Info mengenai sidang akhbar: http://forums.petfinder.my/showthread.php?t=6015

Reply

NANA SYAZANA September 5, 2011 at 5:56 pm

btol malang x berbau. :(
lepas ni kena lbh berhati2..
alhamdulillah, nana raya baru ni, nana hantar dekat kuantan (mmg dh 15 tahun hantar kucing dekat die jaga)
sbb die mmg tinggal situ. atas rumah..bawah klinik haiwan + boarding punye tempat.. anjing & kucing die asingkan. mmg x campur..
kpd owner Petknode : tolong la mati skrg! xpayah hidup lg bagus. buat dosa je :(

Reply

Putri ilyanie September 5, 2011 at 7:12 pm

oh.. keciannya kucing2 nie.. nasib baik Putri tak anta comot dan comei putri kat cni.. hari tu ingat nak hantar kt cni sbb tgk dlm tenet de promotion dan tmpt mcm elok dan cantik.. teruk betui.. Putri hantar kat hulu langat je.. selamat dan terjaga kucing putri.. mkin cantik.. tak mcm tahun lepas anta kat satu tmpt ni.. tak terjaga,,habis busuk ci comot putri..

Reply

Eddy September 5, 2011 at 7:39 pm

Update:
Petknode Online Pet Store ni didalangi oleh 2 owner yg tak bertanggungjawab. Selepas PressConference di Armada Hotel tadi, kita tahu yg owner ni (anak kepada VIP) sudah dilepaskan oleh Polis. Tapi, kita akan pergi ke balai utk failkan kes jenayah. Jika sivil akan mengambil masa.. nak lagi cepat, kita kumpul aktivis2 utk pukul owner ni sampai cacat!

Nama anak haram ni: Shahrul Azuwan Adanan & Yushairi Khairuddin

Registration: Petknode Online Pet Store (001823551-K)
No F001B, Level 1, Plaza Seasons Square,
Jalan PJU 10/3, Damansara Damai,
47830 Petaling Jaya, Selangor
Tel: 03 61409032
website: http://www.petknode.com.my (dah ditutup pastu melarikan diri. bukti anak haram tak bertanggungjawab. kalau depa bertanggungjawab, sekurang-kurangnya minta maaf didlm website tersebut.)

Reply

akuzle ayu September 6, 2011 at 2:28 am

terkejut gaks biler insiden neh jd. td sedey dgr 1 of the owner nangis2 citer yg pet dier dh mati n muka ank n mak kucingnyer mati mengadap antara 1 sama lain….duh2.. sedeyyyyy!!

Reply

ayuni rusydi September 7, 2011 at 1:13 am

ya allah ya tuhanku…ape la yg mak cat tu ckp kan pada anak nye ye… nangis! nangis! nangis! aaaa!!!!
engkau Shahrul Azuwan Adanan & Yushairi Khairuddin…ko maybe lepas sini, ko takkan lepas akhirat nanti.fikirkan mengenai lepas atau tidak ko nak ngucap syahadah mase sakaratul maut nti. aku harap seekor kucing akan sebabkan kematian ko.aku harap ko menderita lebih lame dari kucing2 ni.baik ko fikirkan apa jawapan yg boleh ko bg sekiranya Rasullullah (S.A.W) bertanye kan ko hal ni di akhirat nanti.ketahuilah Baginda tgh melihat ko skang ni..begitu juga Tuhan ko Allah Ta’ala, itupun klu ko ada agama la!

Reply

KBLOG September 7, 2011 at 8:10 pm

yg ibu anak mati mengadap muka tu paling kesian..

Reply

Luna September 6, 2011 at 7:21 am

itulah,kalau x nk jaga meh bg aku jaga,aku raya pun kt kl je bosan x buat pe…ceh!

Reply

Faz Melati September 6, 2011 at 10:35 am

nangissss!!! memnag bongookkkk ownerrrr PETKNODE nii!
*i nak pinjam pic from here pleaseee ;’(

Reply

Zetty September 6, 2011 at 2:04 pm

Kejamnyer..bergenang air mata tgk kucing2 tu teraniaya mcm nie. Hishh..susah betul nak cari tempat yang reliable..sume pikir nak untung jer..!
X boleh imagine kalau I hilang anak I tuh cara mcm nie..! Semoga tuhan bg pembalasan setimpal kat penzalim tuh!

Reply

Sayangkan kucing September 6, 2011 at 2:08 pm

Kesian tengok meow2 tu…kalo aku jd tuan kucing tu aku sumpah dia owg agar 1 hr nanti hdup mereka mcm nasid kucing2 tu juga.

Reply

usui September 6, 2011 at 3:27 pm

*isytighfar* … v_v

tu nmpk mcm kicung xbertuan je…

sian… v_v

nmpk pemilik pusat jagaan kicung tuu lagi “besar” & “sihat” walafiat dr kicung2 jagaannya…

mana pegi semua biaya perbelanjaan makan & minum kicung2 sekalian??? O_O*

fikir2kan…

Reply

System27 September 6, 2011 at 4:50 pm

ini org patut simbah asid jer kt muka dia……

Reply

Az September 6, 2011 at 5:47 pm

Sangat la sedih. 17 tahun saya bela kucing tak pernah lagi dengar benda hina macam ini. kucing, binatang kesayangan Nabi. memang padanla diorang masuk neraka. kepada sesiapa yg tinggal around kelana jaya, hantar la kat kelana jaya vet (dekat restoran fendi ikan bakar) alhamdullilah, tempat tu bagus. bersih and at the same time you blh jumpe doctor for consultation. mandikan kucing anda dulu sebelum anta, maklumlah, at least kucing tu selesa gak..

salam..

Reply

comel September 7, 2011 at 12:27 pm

Hello bro Petknobe owners…. korang kene ingat, sedangkan doa org teraniaya pun Allah makbulkan kat dunia lagi, inikan pulak doa haiwan teraniaya yg langsung tak berdosa ni…. minta2 ada mana samseng2 kat luar tu yg volunteer curah asid kat muka korang n anak tekak korang…. biar muka korang buruk n takleh makan sampai mampos kebuluran mcm yg korang buat kat kucing2 tu sume!! KURANG HAJAR!!

Reply

ayamgoreng June 11, 2012 at 6:46 pm

aku sokong! aku nak babi2 gemok ni kena simbah asid ke…kena gilis ke…mmg cibai! muka da la buruk..gemok mkn duit haram lak

Reply

ainanymous September 7, 2011 at 11:50 pm

mula2 tutup website. sekarang deactivate fb account. gd job. mmg it savvy giler ah! agaknye dh x larat nk bc caci maki org ramai.. nasib badan yg bangang..

Reply

DeeLa September 8, 2011 at 9:49 pm

Deela ada tgk pic anak-beranak tu.. sedih sgt
hrp owner tu bertabah, tatau da nk ckp pe, so sad

Reply

Mindy September 9, 2011 at 10:56 am

Stupid petknode!!!!!!!!!!!!!
Brainless!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply

Amran September 13, 2011 at 1:08 am

KAMU HAMBA ALLAH BERDUA…
Shahrul Azuwan bin Adanan & Yushairi Khairuddin

..ADALAH PEMBUNUH KUCING!! SEDARLAH WAHAI.. Shahrul Azuwan bin Adanan & Yushairi Khairuddin.. SESUNGGUHNYA KUCING ADALAH MAHLUK KESAYANGAN RASULULLAH!!
..moga kamu berdua akan menerima azab yg tidak tertanggung kamu.. kamu bukan hanya berdosa dgn manusia.. juga berdosa dgn kucing.. Ya.. Allah.. Amin.

Reply

azna September 14, 2011 at 3:43 pm

macam nilah…
tips yang berguna,
kalau raya puasa jangan letak kat pet melayu,sbb dia pun nak bercuti
kalau raya cina jangan letak kat pet cin,sbb dia pun nak bercuti

Reply

ayamgoreng June 11, 2012 at 6:44 pm

Yushairi Khairuddin dan Shahrul Azuwan Adanan; dua ekor babi gemok anak haram yang patut mampus kena gilis! Ni kalau bagi singa mkn babi 2 ekor ni, singa tu pun muntah..sebab busuk berulat najis babi2 ni!

Reply

Leave a Comment

{ 6 trackbacks }

Previous post:

Next post:

Best Brooker Award