Dinar Pertama Aku. Terlambat sikit.

by KBLOG on August 29, 2011

in Beli belah,Bisnes dan Market

email

Mula-mula aku tahu pasal Dinar Kelantan ialah pada hari perasmian Dinar Kelantan. Kiranya antara orang terawal juga lah. Masa tu harga Dinar Kelantan lebih kurang RM300 lebih. Dulu.. hari ni RM832.

dinar kelantan

Apasal dulu aku tak pikir pun nak beli Dinar ni barang sekeping? Entahlah.. tiba-tiba semalam aku terpikir nak ada sikit Dinar Kelantan. Dapatlah pada harga yang tak comel sangat.. In the future, lagi tak comel. Ada duit, beli aje lah. Tempat nak beli Dinar Kelantan di Kelantan ni ialah dekat Pejabat Pas Kota Bharu, atau cari sahaja ejen-ejen mereka.

Macam aku ni, aku beli dari ajen. Mereka datang ke rumah untuk urusan jual beli. Kemudian, lepas jual beli aku gi simpan Dinar ni di tempat simpanan biasalah, kat mana lagi kalau bukan bank.

Aku rasa.. dalam tahun ni harga emas boleh pergi ke paras USD2000 (major psychological area) kemudian turun ke USD1900. Dan naik balik..mungkin ke USD2300. Tapi, kalau Gaddafi kena tangkap nanti, nombor-nombor ni mungkin berubah.

viewed 1858

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Best Brooker Award