Ribut Ribut Ribut Port Dickson

by KBLOG on July 31, 2011

in Beli belah,Trafik

email

Semaklum aku, jarang bala macam ni turun di Malaysia.

Hujan lebat dan ribut kuat di Port Dikson selepas Majlis Kawad Perdana, Pembarisan Tamat Latihan antara Polis dan Tentera pada 30hb Julai 2011.

ribut di port dickson

ribut di port dickson

ribut di port dickson

ribut di port dickson

ribut di port dickson

ribut di port dickson

ribut di port dickson

ribut di port dickson

ribut di port dickson

ribut di port dickson

ribut di port dickson

Oh my PM Najib, abenda ko bawak pergi Port Dickson tu sampai macam tu jadinya?

gambar oleh dia

viewed 15031

{ 17 comments… read them below or add one }

musyuk July 31, 2011 at 3:21 pm

mgkin bal sbb askr x pnh digabung kn dgn polis…

Reply

musyuk July 31, 2011 at 3:21 pm

mgkin bala sbb askr x pnh digabung kn dgn polis…

Reply

adina August 1, 2011 at 12:46 pm

Ingatan buat kite didunia pra kiamat

Reply

shoran August 1, 2011 at 8:47 pm

mybe ada sb bala jd sedemikian…aq dgr mlm sblm 2 dorang ade bt parti minum sampai mabuk…maksiat xtaw la ade dorang bt ke x atau skadar mnum2 sampai mabuk…so pkir2 la sebelum terlambat..orang awam yg mnjadi mangsa…

Reply

cik kepo August 1, 2011 at 8:53 pm

suma nie jd ada hkmah..tu la dipanggil mnusia islam stakat dlm ic je tp kt blakang truk jgk…aku pn ade dgr cmtu jgk coz ank sedara aku pn ade kt sna time bnda nie jd..bnda nie x kn nk slh yg di ats kot..klu mnusia sndri x wat bkn2 x danye bnda nie suma nk jd..yg mbuk tu bkn calang2 org,,pgawai tinggi diaorang ooo…….ops!!!x nk mmbebel byk2 nnti aku kna gam!!d bln ramadhan nie mari la kta bertaubat dan jadikn bnda nie suma sbagai pngajaran utk kta suma..amin…..

Reply

semm August 1, 2011 at 9:58 pm

kejadian ini mungkin peringatan dari Allah swt supaya selalu ingat dgn amaranNya…dengar2 cerita…ada unsur x baik uyk mengelak hujan pd pagi majlis mulia..tp mungkin kita dah tersalah pilih cara nk memuliakan majlis bersejarah ini,,ribut berlaku sekitar kawasan kem shaja sedangkan disunggala dan teluk kemang tenang jee.wallahhualam

Reply

adon August 2, 2011 at 10:44 am

Pada firasat aku merupakan bekas anak tentera. arwah selalu memperkatakan tentang daulat tentera…taat setia kepada raja… jgan dipermainkan….ingat lagi masa aku kecil2 ibu akan berada disisi kubur ayah begitu juga balu2 tentera yang lain jika lawatan diraja mereka berada di sisi kubur suami masing2 disitulah aku akan lihat kuatnya peraturan dan perlu jaga daulat raja…perkuburan tentera tempat yang mulia golongan prajurit yang terkorban….banyak perkara yang ANEH akan berlaku jika ada perkara sumbang berlaku di situ….. pada firasat aku kisah ribut yang melanda PD itu merupakan satu tulahan… yang mana membelakangkan daulat raja…kesannya rakyat jelata yang menerima akibatnya… percaya atau tidak….janganlah ianya berulang kembali TENTERA DIRAJA MALAYSIA…. Tentera satu yang berdaulat…

Reply

mira August 2, 2011 at 12:01 pm

mcm2 kite dengar kan..sy pon ade dengar2 jugak…tapi lain lah kisahnye..katenye kali ni kan die org gabung PDRM dgn ASKAR..so, nak diikutkan kan askar bawah jagaan kuasa AGUNG…so mcm bile join, dah menjatuhkan kot martabat ASKAR..ataupon mcm ‘daulat’ lah kan….
saya ade time kejadian ni..mmg gerun la sy kat situ..x pk lain dah..pk tsunami jer..n rase mcm akan sampai ajal je time tu…fuhh…punye la cuak..prasan jugak awan gelap sgt tp x ujan2..satle je perbarisan, ucapan ape sume..bersurai je dlm 10-20mnit..trus ribut, pokok tombang…mcm2 la jadi….erm..kuase ALLAH SWT..BERSYUKUR la masih diberi kesempatan lg utk sedar n memperbaiki..

Reply

prince August 2, 2011 at 3:44 pm

bala bencana Allah turunkan sebab PM datang. Pm yg banyak mendahulukan rakyat dari semua segi termasuk duit rakyat… bala pun rakyat PD tanggung…

Reply

haibara miraie August 2, 2011 at 4:05 pm

hanya ALLAH yg tahu..x de kena mengena dgn manusia pun…plg2 tidak..ni mungkin disebabkan banyak sgt org datang buat maksiat kat pd nih..tu la pasal..bercamping bukan muhrim..dok beronggeng sakan…dkt2 nak puasa patutnya banyakkan amalan..tapi herannya ramai plk yg datang pacak khemah kat pd ni..x pasal2 org pd pun menderita sama…tu ingatan sebenarnya kat kita ni..henti2kanlah ..boleh ke jatuh hukum cakap seseorang tu bawa bala atau sial..jgn mendahului tuhan..mcm kita ni plk yg tahu semua apa yg berlaku dan bakal berlaku

Reply

anonymous August 2, 2011 at 4:33 pm

kejadian ni berlaku di kawasan rmh saya,kwsan prumahan kami rosak teruk..black out whole night..rasa mcm tsunami..mgkin ni bala tuhan terutama maksiat yg berleluasa espcially kat kwsn pantai..n one more thing,night b4 majlis perbarisan tu diorang ade dinner+karaoke bagai..lbh baik rasanya diganti dgn mjlis bacaan yassin ataupun yg lebih ke arah keagamaan utk menghormati kedatangan bulan ramadhan..wallahualam..

Reply

haibara miraie August 2, 2011 at 5:14 pm

ye..patutnya utk majlis mcm tu tambah lagi dkt puasa eloklah digantikan dgn mengadakan tahlil, kesyukuran dan sebagainya..bukan buat majlis yg bkn main tu dpn padang ..x tau ke ikhlas atau tak org2 yg dikerahkan pacak khemah..siap itu ini macam nak rak..ni semua gara2 pegawai yg nak dapat nama lah..membodek sakan..ha..kan dah kena…menayakan dan menyusahkan org lain… renung2kanlah ye…jgn dok asyik nak berkaroke bagai….ingat2 sikit..cukup2lah…taubat plk..jgn dok kejar nama dan pangkat sgt….sampai terlupa dunia ni sementara je

Reply

rimo akar August 2, 2011 at 8:15 pm

kat Pee Dee ni mmang tmpat maksiatpunnnn..
pada malm seblum prbrisan tamat latihan tu ade concert..kat padang bola tuuuu…aku tauuu la.aku yg dpakse membuat pentasss…

Reply

putri yaya August 5, 2011 at 12:44 am

nak tunjuk belang x tau ke Allah punya belang lg Maha Power…

Reply

Nad_Aldama August 16, 2011 at 10:06 am

mjur xp
haha..ty ntah slmt er x..

Reply

kalimanjaro October 13, 2011 at 10:44 pm

PM bawak bala ke PD… rakyat PD yg dpt habuannya…..

Reply

otai pee dee March 12, 2012 at 9:10 pm

Apa nk heran,klu yg haram leh dihalalkan,terima lah padahnya….

Reply

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post:

Best Brooker Award